Category: Morötter i maten (3)

Här hittar du recept och tillagningstips för din morötter!

Syrade morötter

Morötternas hållbarhet kan förlängas med fermentering

Syrade morötter är morötter som jäses i vatten, salt och kryddor, vilket ger dem en förlängd hållbarhet. Vill du istället lägga in dina morötter i vinäger så kan du läsa mer om det här. Fermenterade morötter är en typ av betade morötter som görs genom jäsning riven eller skivade morötter…

Read more

Morötter i ugn

Tvättade morötter redo för ugnen

Så tillagar du morötter i ugnen För att laga morötter i ugnen, förvärm ugnen till 225 grader. Skala och skär morötterna till önskad tjocklek. Varva dem med olivolja, salt och önskad kryddning. Sprid ut dem på bakplåt och rosta i 20-25 minuter eller tills de är ömma och lite brunna.

Read more

Strimlade morötter

Rivna morötter är gott

Strimlade morötter är ett bra sätt att lägga till textur och smak till sallader, smörgåsar och andra rätter. De går även bra att äta direkt som de är. Man kan göra strimlade morötter i många olika storlekar, för större tjocklek så kan man skära dem direkt med en kniv och…

Read more